Informasjon til besøkende

Det blir guiding og aktiviteter på Reins Kloster hele sommeren igjennom fra 25. juni til 20. august kl. 11.00 – 15.00 alle dager unntatt mandager. 

Pris pr voksen kr 50 og barn er gratis. Guidene finner du i servicebygget ved Rein Kirke. For barn har vi også tilbud om steinhugging, arkeologi  og skjoldmaling. 

Det blir ekstra mye aktivitet på Klostersøndager, 25. juni, 9. juli, 23. juli, 6. august, 20. august. På klostersøndager kan du treffe på nonner, vakter og kanskje en prinsesse. Og ikke minst flaggermusa Fortimus! Og også disse dagene steinhugging, skjoldmaling, VR-besøk i et gammelt kloster med mere.

For guiding for større grupper utenfor åpningstid er prisen 1500,- for grupper opptil 20 stk (fra 20 og oppover, kr. 50,- pr stk i tillegg).  For bestilling, ta kontakt med Margareth på 936 44 923 eller e-post ma487@kirken.no.

Klosterområdet og parken ved Reins Kloster er åpent alle dager, og er  og nydelig å besøke og vandre i. Det er infotavler på området med historie.  Og det er også mye digital guiding tilgjengelig. På infotavlene finnes QR-koder som gir deg små filmsnutter og tale som forteller om området. Laster du ned appen Voice of Norway og velger løypa «Reins Kloster og Kystens Arv» og har appen åpen mens du vandrer på området, vil du også automatisk få opp en fortellerstemme som gir deg informasjon mens du vandrer rundt på området.  Som å ha med seg en egen guide i lomma!

Reins Kloster er ett av to nøkkelsteder på Kystpilegrimsleia som går gjennom vår kommune.  Kystpilegrimsleias Venner jobber for mye aktivitet i forbindelse med denne.  De arrangerer noen faste guida turer langs vandringsetappene på leia, og vandringsguider kan også bestilles; kontakt Torbjørn tlf. 938 70 094 eller Elizabeth tlf. 930 48 071, eller mail til kystpilegrim@hotmail.com.

Ellers har vi også nyheten med faste båtturer gjennom sommeren, som har med guiding på Reins Kloster som er en del av innholdet.  Dette er dagsturer fra Brekstad og Hasselvika, evt også med mulighet til å mønstre på fra Reins Kloster, hvor man er innom både Reins Kloster, Museet Kystens Arv og Nidarosdomen, og det serveres lunsj ombord og middag i Pilegrimsgården til slutt.  Et fantastisk tilbud med mye innhold som har en veldig sponset intro-pris nå i år.  Du må melde deg på disse minst 3 dager i forveien.  Datoene, påmelding og mer informasjon finner du hos Book din kystpilegrimstur – Hav og Fjordfiske – Skoglunds Fjord- og Fisketurer (skoglundsfjordogfisketurer.