Reins Kloster Iskrem er navnet på den økologiske isen som produseres av Reins Kloster AS som holder til i Indre Fosen kommune i Sør-Trøndelag. Reins Kloster AS ble stiftet i 2009.
Iskremen vår er håndverkbasert og av høy kvalitet. Den er basert på lokale ingredienser. Melken kommer fra Reins Kloster gård som eies og drives av Hans H. Horneman. Vi forsøker å bruke lokale råvarer hvis de er tilgjengelige. Fløte fra Rørosmeieriet, egg fra Ørland, jordbær, bringebær og solbær fra Trøndelag.
Reins Kloster Iskrem er økologisk og det gjør at vårt produkt har en positiv tilleggsverdi. I økologisk matproduksjon er verken kunstgjødsel eller sprøytemidler tillatt. Debio er et kontrollorgan som sertifiserer bl.a matvarer som er produsert innenfor dette regelverket.
Produksjon
Vi lager isen helt fra grunnen av og hver smak har sin egen grunnmiks (smete). På denne måte har vi bedre kontroll over smakene. I Reins Kloster Iskrem er det mindre luft (ca 30%), enn i den isen vi vanligvis finner i frysedisken. Andelen av luft kan man finne ut ved å veie isen og sammenligne det med innholdet (volumet) på boksen.
I Norge må det minimum være 10% fett, hvis du ønsker å bruke begrepet fløteiskrem. Av de 10 sortene vi lager, kan vanilje, sjokolade, kaffe og lakris kalles for fløteiskrem.
Vi produserer og 2 sorbeter, jordbærsorbet og bringebærsorbet som ikke inneholder fortykningsmiddel. Derfor er bærandelen høyere enn det som er vanlig og sukkermengden mindre.
Aroma og farge er ofte brukt for å øke smak og forbedre utseende. Dette ser vi på som en lettvint løsning. Vi bruker heller mer av råvarene som isen skal bestå av, for eksempel mer jordbær, karamell eller egg. I tillegg til at egg gir smak fungerer det også som et fortykningsmiddel.
Serveringstips
For å få en best mulig opplevelse av våre iskremer er det viktig å temperere isen før den spises. Den kommer best til sin rett ved å tines til minus 10 grader, da blir isen mykere og mer kremaktig. En vanlig hjemmefryser holder som regel minus 20 grader. Isen inneholder mindre sukker enn det som er vanlig. I vår vaniljeisen er det 17 gram karbohydrater mens den ledende vaniljeisen på markedet inneholder 23 gram karbohydrater.