Reins Kloster Økologisk Iskrem

RK-Is-gull-500x309
RK-Is-smaker-500x309

Reins Kloster Iskrem er navnet på den økologiske isen som produseres av Reins Kloster A/S som holder til i Rissa på Fosen i Sør-Trøndelag. Reins Kloster A/S ble stiftet i 2009.
Iskremen vår er håndverksbasert og av høy kvalitet. Den er basert på lokale ingredienser. Melken kommer fra Reins Kloster gård som eies og drives av Hans H. Horneman, Vi forsøker å bruke lokale råvarer hvis de er tilgjengelige. Fløte fra Rørosmeieriet, egg fra Ørland, jordbær, bringebær og solbær fra Trøndelag.

Reins Kloster iskrem er økologisk og det gjør at vårt produkt har en postive tileggsverdi. I økologisk matproduksjon er verken kunstgjødsel eller sprøytemidler tilatt. Debio er et kontrollorgan som sertifiserer bl.a matvarer som er produsert innenfor dette regelverket.

Produksjon

Vi lager isen helt fra grunnen av og hver smak har sin egen grunnmiks (smete). På denne måte har vi bedre kontroll over smakene. I Reins Kloster Iskrem er det mindre luft (ca 30%), enn i den isen vi vanligvis finner i frysedisken. Andelen av luft kan man finne ut ved å veie isen og sammmenligne det med innholdet (volumet) på boksen. I Norge må det minimum være 10% fett, hvis du ønsker å bruke begrepet fløteiskrem.

Av de 11-12 sortene vi lager, kan vanilje, sjokolade, kaffe, lakris, og safran kalles for fløteiskrem.
Vi produserer og 2 sorbeter, jordbærsorbet og bringebærsorbet som ikke inneholder fortykningsmiddel. Derfor er bæranndelen høyere enn det som er vanlig og sukkermengden mindre.
Aroma og farge er ofte brukt for å øke smak og forbedre utseende. Dette ser vi på som en lettvindt løsning. Vi bruker heller mer av råvarene som isen skal bestå av, foreksempel mer jordbær, karamell eller egg. I tillegg til at egg gir smak fungerer det også som et fortykningsmiddel.

Serveringstips

For å få en best mulig opplevelse av våre iskremer er det viktig å temperere isen før den spises. Den kommer best til sin rett ved å tines til minus 10 grader, da blir isen mykere og mer kremaktig. En vanlig hjemmefryser holder som regel minus 20 grader. Isen inneholder mindre sukker enn det som er vanlig. I vår vaniljeisen er det 17g karbohydrater mens den ledende vaniljeisen på markedet inneholder 23g karbohydrater.

Kontakt

Hans H. Horneman Mobil : 913 61 730
Mail: post@reinskloster.no

Utsalgssteder

Coop Ekstra, Rissa.
Bunnpris, Stadsbygd.
Smørehallen, Rissa.
Himlingen, Rissa.
Kystens Arv, Stadsbygd.
Fruene i Fjøset, Stadsbygd.
Coop Prix, Vanvikan.
Stokkøya Sjøsenter, Åfjord.
Bjørnør, Åfjord.
Aquarius Brygge, Revsnes.
Fiskehjørnet, Åfjord.
Vallersund Gård, (lørdager), Bjugn.
Bunnpris, Brekstad.
Austråttborgen, Ørland.
REMA 1000, Rosenborg, Trondheim.
REMA 1000, Ladetorget, Trondheim.
Meny, Solsiden, Trondheim
Bunnpris Gourmet, Nyborg, Trondheim.
Ladekaia, Trondheim.
Røst Teaterbistro, Trondheim
Jacobsen & Svart, Trondheim.
Alma Mater, Trondheim.
Gulating Ølutsalg, Trondheim.
Café Le Frère, Trondheim.
Helios, Trondheim.
Cafe To Tårn, Domkirken, Trondheim.
Kafe Soil, Trondheim.
Svartlamoen Samvirkelag, Trondheim.
Ravnkloa, Trondheim.
Rotvoll Landhandel, Ranheim.
Kafe Pæra, Midtsandtangen.
Grønn Bølge, Steinkjer.
Drøpping Kafe & Landhandel, Tingvoll.
Sødahlhuset, Åndalsnes.
Lesja Bygdemuseum, Lesja.
Galleri Slåen, Dalholen/Folldal.
Bakeri Sprø, Oppdal.
Oppdal smak & behag, Oppdal.
Jøndal Gårdsbakeri, Eidsvoll.
Anne på Landet, Hvervenbukta, Oslo.
Maschmanns Matmarked, Oslo.
Vulkan Frukt & Grønt, Oslo.
Godt Brød, Grunerløkka, Oslo
Skafferiet, Oslo.
Edens Hage, Bygøy, Oslo.
Tiffani, Oslo.
Røtter St.Hans. Oslo
Meny, Røa, Oslo.
Meny Bryn, Oslo.
Meny Oslo City, Oslo.
Jacob´s Majorstuen, Oslo.
Jacob´s på Holtet, Oslo.
Petra Frukt & Grønt, Asker.
Godt Brød, Muséplassen, Bergen.
Godt Brød, Sølvberget, Stavanger.